Upozornění: Tento výrobek je zhotovován na zakázku. Doba zhotovení cca 2 týdny. V době předvánoční se však může doba zhotovení prodloužit na 4 týdny
Nádoba určená k pečení kuřete.
Průměr bez uch je cca 24-24,5cm. Výška hlavní mísy je cca 6cm. Výška trnu je cca 12,5-13cm. Průměr malé mističky je cca 6,5cm.
Návod k použití KUŘETNÍKU
Kuřetník se skládá ze tří částí:
1. Pečící miska s uchy
2. Mistička
3. Trn s otvory
Před vložením do trouby je třeba naplnit mističku(2.) např.: vodou, vínem nebo pivem + trochu másla+koření+bylinky. Záleží na tom, co máte rádi
Na pečící misku(1.) nasadíte trn s otvory(3.) a na to posadíte osolené a okořeněné kuře tak, aby se prdelka kuřete dotýkala dna pečící misky(1.). V případě potřeby nařízněte kuřeti slabiny. Trn je možné namazat olivovým nebo normálním olejem nebo natřít máslem.
Takto připravené kuře zakryjte nahoře malým čtverečkem na několikrát přeloženého alobalu.Použijte jen malý čtverec abyste nebránili v opékání ostatních částí kuřete. Alobal je tam proto, aby nedošlo ke spálení horní části kuřete, která je velmi blízko spirál.
Do pečící misky(1.) můžete vložit zeleninu a podlít vodou.Na kuře můžete poklást kousky másla.
Vkládejte do vlažné nebo studené trouby aby nedošlo k příliš velkému teplotnímu šoku.
Pokud by byla trouba příliš rozpálená a kuřetník studený ,mohlo by dojít k prasknutí misky.
Kuře v horké troubě vždy podlévejte pouze horkou vodou ,nikdy studenou! Když bude kuře upečené vyndejte ho z trouby a položte kuřetník na dřevěnou podložku nebo utěrku.Nikdy kuřetník nepokládejte na nic studeného jako je kov atd.
Přejeme Vám dobrou chuť.