Materiál:
Zahradní grily jsou vyrobeny z nerezového ocelového plechu o tloušťce 3 mm.
To zaručuje dlouhou životnost a odolnost proti propálení vlivem vysokých teplot
a nepřízní počasí.
Komponenty:
Veškeré komponenty, rošty, komín, sběrač tuku, ohnišťový rošt jsou součástí
a rovněž z nerezové oceli.
Víko ohniště je vyrobeno z nerezové, žáruvzdorné oceli.
To znamená, že rovněž odolává jak nepříznivému počasí, tak vysokým teplotám vznikajícím při grilování. Tato plocha umožňuje smažení, opékání a je lehce čistitelná.
Prostor ohniště nabízí možnost použít jak dřevo vhodné ke grilování a opékání, tak i dřevěné uhlí jako u klasických jednoduchých grilů.
Vaše zdraví:
Nerezová ocel je jedním z mnoha doplňků v lékařství, proto je zde použito tohoto materiálu, aby byla zaručena zdravotní nezávadnost a nevznikaly karcinogenní látky, jak je tomu u jiných nedokonalých povrchových úprav. Nerezové grily nemají nijak upravený povrch, proto se můžete spolehnout na jejich pozitivní vliv při grilování. Ostatně ověřte si informace o nerezové oceli u odborníků.
Vaše starosti:
Díky nerezové oceli, odpadá časově náročná údržba po příjemně stráveném odpoledni nebo rodinné oslavě. Povrch je dokonale omyvatelný, odolný vůči mycím prostředkům a navíc odolává povětrnostním vlivům. Pokud tedy bude oslava bouřlivá a gril zapomenete na zahradě, nemá rosa, déšť, ani mráz šanci ovlivnit vaše další grilování.
Gril je vybaven pogumovanými kolečky a díky nim je jakákoli manipulace velmi jednoduchá a nenáročná. Žádný kopeček, svah, nebo nerovnost zahrady vás nemůže překvapit. Rovněž stabilita grilu je velmi dobrá, nehrozí proto, že budete sbírat pokrm po zemi a očisťovat ho od trávy a kamínků, často se stane, že malé velmi přenosné a spíše jednosezónní grily jsou velmi vratké a hrozí tak jak újma na vámi připravených potravinách, tak samozřejmě újma na zdraví všech zúčastněných. Robusní konstrukce vám dávají jistotu stability při manipulaci.
Není jednoduché zde popsat jak se gril používat, protože každý může nalézt nové
a nové způsoby, jak využít této konstrukce a mít svůj vlastní způsob přípravy opravdu kulinářských pokrmů a to třeba pouhou změnou tepelné úpravy v době přípravy. Gril svým vybavením a rozložením různých ploch, využitelných k úpravě pokrmu, nabízí více způsobů tepelné úpravy.
( Pečení, smažení, dušení, uzení atd. )